OKTÓBERI HELYZETJELENTÉS

Bükk tűzifa
Bükk tűzifa

A Konyhakész tűzifa árak oldalon ugyan mindig feltüntetjük a friss és fontos információkat, viszont most hoztam egy gyors összefoglalót a jelenlegi készleteinkről, hogy lássátok, mivel is futunk neki az idei télnek.

Kőris tűzifa
Kőris tűzifa

Kínálatunkat tekintve talán a leginkább hasznos és kiemelendő az, hogy van még februári vágású kőris tűzifánk, melynek méréseink alapján 15-35% között mozog a nedvességtartalma, de jó része már légszáraz, azaz tüzelésre alkalmas állapotban van. A maradék pedig viszonylag hamar kiszárítható, így aki még erre a télre keres tűzifát, annak mindenképpen ezt ajánljuk. Egyébként személy szerint mi nagyon szeretjük a kőrist, évek óta fűtünk vele, nem kényes, könnyen kezelhető fa, a kérge szuper gyújtósnak, magas a fűtőértéke, sugárzó meleget áraszt, kandallóba pedig kifejezetten jó lehet annak, aki szereti a pattogó tűz hangját.

Ugyanígy maradt némi gyertyán tűzifánk is februárról, de ezt csak óvatosan említeném, mert ebből már korlátozottak a készleteink, viszont frissen vágottat továbbra is tudunk majd szállítani. A gyertyán a bükkhöz nagyon hasonló, magas fűtőértékű, kiváló tűzifa.

Továbbá van még a szintén februári vágású, hatalmas kupac cser tűzifánkból is. Talán ez tartja a legjobban a hőt mind közül, ellenben a száradására két nyarat szoktunk javasolni, így inkább annak ajánljuk, aki most inkább csak készletezni szeretne belőle.

Hárs, kőris és cser tűzifa
Hárs, kőris és cser tűzifa

És érkezett újra bükk, ez augusztusi vágás, tehát magas a nedvességtartalma, viszont az egyik legnépszerűbb tűzifa itt a környékünkön, mert vékony kérge miatt kevés hamu keletkezik utána, magas a fűtőértéke, valamint szépen, egyenletesen ég, úgyhogy lehet belőle bátran raktározni a következő télre.

Cser tűzifa
Cser tűzifa

Végül, de nem utolsósorban lett valamennyi hárs tűzifánk is, mely lágy lombú vagy puha fa, kisebb sűrűsége miatt hamarabb ellobban és nem tartja sokáig a hőt, de pont ezért könnyen meggyullad, így gyújtósnak pl. kiváló lehet, és az ára is jóval kedvezőbb.

Fenti menüpontjainkban megtaláljátok a konyhakész tűzifára vonatkozó árakat, a szállítással kapcsolatos információkat és a fuvardíjakat, valamint elérhetőségeinket, de olvashattok a fafajtákról is bővebben, az általunk használt mértékegységekről, sőt, még gyújtósnak való fahulladékot is porcióztunk ki raschel zsákokba, nézzetek rá arra is!

error: Content is protected !!